fbpx
Gjenerata Z do të marrë përsipër ekonominë në një dekadë, megjithëse ka humbur potencialisht 10 trilionë dollarë fitime për shkak të pandemisë.

Gen Z ka të ardhurat me rritjen më të shpejtë, sipas një raporti të ri të Kërkimit të Bankës së Amerikës. Në vitin 2030, të ardhurat e tyre do të arrijnë 33 trilion dollarë.

Gen Z është vendosur të marrë ekonominë në dekadën e ardhshme, sipas një raporti të Bankës së Amerikës Kërkimore të quajtur “OK ​​Zoomer: Gen Z Primer”.

Deri në vitin 2030, të ardhurat e Gen Z do të arrijnë 33 trilion dollarë dhe do të tejkalojnë atë të mijëvjeçarëve në 2031. Kjo pavarësisht një humbje të mundshme prej 10 trilionë dollarësh në fitimet e ciklit të jetës për Gen Z për shkak të pandemisë.

Gjenerata Z aktualisht fiton 7 trilionë dollarë në të gjithë grupin e tij prej 2.5 miliardë personash, sipas një abetareje të Bankës së Amerikës për brezin, e quajtur “OK ​​Zoomer”.

Deri në vitin 2025, ato të ardhura do të rriten në 17 trilionë dollarë dhe deri në vitin 2030, ato do të arrijnë në 33 trilionë dollarë, duke përfaqësuar 27% të të ardhurave në botë dhe duke tejkaluar atë të mijëvjeçarëve vitin e ardhshëm.

Raporti përcakton Gjeneratë Z të lindurit midis 1996 dhe 2016.

Më i moshuari i Gen Z mbush 23 vjeç në 2020, dhe mijëvjeçarët më të vjetër mbushin 39 vjec këtë vit. Brezi më i ri ka të ardhurat me rritjen më të shpejtë, sipas raportit, i udhëhequr nga SH.B.A., i ndjekur nga afër nga Kina.

Kjo rritje e fitimeve është pak nga sa do të ishte pa pandeminë, natyrisht. Studentët e Gen Z mund të humbin 10 trilion dollarë të fitimeve të ciklit të jetës për shkak të bllokimeve të Covid, ka vlerësuar Banka Botërore.

Përsëritja e rrugëve të vështira të mijëvjeçarëve në karrierë

Gjeneralët amerikanë Zers dhe mijëvjeçarët janë goditur financiarisht më rëndë në recesionin e koronavirusit, duke vuajtur nga nivelet e papunësisë më të mëdha se ato gjatë kulmit të recesionit të madh. Por Gjenerata Z po përsërit të njëjtin fillim të vështirë në karrierën e tyre si mijëvjeçarët më të vjetër: duke u diplomuar në një recesion.

Kërkimet në Stanford tregojnë se të diplomuarit në recesion zakonisht shohin paga të ndenjura, që zgjasin deri në 15 vjet. Autori pas këtij studimi, Hannes Schwandt, profesor asistent në Shkollën e Edukimit dhe Politikës Sociale të Universitetit Northwestern, i tha më parë Business Insider se kjo vonesë në akumulimin e pasurisë nuk është domosdoshmërisht për shkak të mungesës së vendeve të punës, por që të diplomuarit e recesionit zakonisht fillojnë në ” punë me cilësi më të ulët “.

Një pozicion i mundshëm për këtë, tha Schwandt, është që të diplomuarit të kërkojnë punë për të luajtur kapacitet financiar, i cili mund t’i bëjë ata më fleksibël dhe të ndihmojnë në përparimin e karrierës së tyre.

Me kalimin e kohës, ajo që shihni në këto grupe është një shkallë më e lartë e lëvizshmërisë nga një punëdhënës tek tjetri“, tha Schwandt. “Kjo i ndihmon ata të ngjiten në shkallët e cilësisë.

Gjenerata Z mund të dëshirojë të shikojë mijëvjeçarët për një ide se çfarë do të vijë, pasi e ashtuquajtura “gjenerata e vendeve të punës” u diplomua në krizën financiare të vitit 2008, dhe më pas hyri në recesionin e vitit 2020 përpara se anëtarët e tyre më të vjetër të bënin 40 vjeç. Tani, para se ekonomia të rikuperohet nga efektet e pandemisë, mijëvjeçarëve u mbetet vetëm një dekadë tjetër si forca kryesore lëvizëse e ekonomisë.

Share:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Media

Most Popular

Get The Latest Updates

Subscribe To Our Weekly Newsletter

No spam, notifications only about new products, updates.

Categories

Related Posts

Gjenerata Z

Gjenerata Z do të marrë përsipër ekonominë në një dekadë, megjithëse ka humbur potencialisht 10 trilionë dollarë fitime për shkak të pandemisë.

Read More »

Strategjia e oqeanit blu

Strategjia e Oqeanit Blu është një teori e marketingut në të cilën një biznes hyn në një treg që ka pak ose aspak konkurrencë.

Read More »